Véget ért a SIHH 2014... Idén is megérte kilátogatni - az immáron 24. alkalommal megrendezett - genfi seregszemlére, hiszen számos kiemelkedő luxusóra-újdonságot lehetett élőben megcsodálni, felpróbálni. Egyaránt örülhettek a technikai újítások megszállottjai és a gyémántoktól ragyogó ékszerórák szerelmesei.

Valamennyi fontos, nagy presztízzsel bíró luxusóra-márka megjelent idei kollekciójával és mintegy 30 ezer négyzetméteren tálalta azokat a 14 ezer kíváncsi szakértőnek, rajongónak az A. Lange & Söhnétől egészen a Zenithig. Íme egy kis ízelítő…

Az A. Lange & Söhne többek között negyedmillió dolláros álomórájával csalt könnyeket a szemünkbe, akárcsak a Vacheron Constantin egy tökéletes csontvázszerkezetessel.

Az IWC búváróra kollekcióját újította meg, melyben egy brutális, 49 mm-es vörösarany-tokos Aquatimer viszi a pálmát. A Montblanc úgy tűnik, továbbra is nagyon igyekszik felkapaszkodni a nagyokhoz, több ígéretes holdfázisos darab is elnyerte a tetszésünket.

Amíg a Piaget és a Jaeger-LeCoultre (VIDEÓ) gőzerővel bizonygatta, hogy a legvékonyabb luxusórák terén nincsen párja, addig a Greubel Forsey 670 ezer svájci frankos újdonságának első pillantás alapján megelőlegeztünk egy dobogós helyet a 2014-es év legkomplikáltabb luxusóráinak listáján. És akkor még nem is említettük a Cartier, a Panerai, az Audemars Piguet vagy éppen a Richard Mille kreációkat…

(folyt. köv.)