Aranyborítás, gyémántgombok és mindent elintéző concierge szolgáltatás helyett a lehallgathatatlanság luxus-, biztonságérzetét garantálja a nemrégiben bemutatott Blackphone.

Az elmúlt hónapokban nemzetközi politikai vihart kavartak a különböző lehallgatási botrányok, köztük a leghíresebb, amikor az Egyesült Államok titkosszolgálata a szövetséges Németország kancellár asszonyának, Angela Merkel mobilhívásait is lehallgatta.

Ezekből a veszélyekből kifolyólag éppen aktuális lehet egy ilyen szuperbiztonságos készülék bevezetése, mely a fejlesztők ígérete szerint maximálisan védi a tulajdonos személyiségi jogait és garantálja, hogy illetéktelen módon senki se tudjon kémkedni. Ezzel a kijelentéssel persze nem kevesebbet állít a Blackphone, mint hogy technológiájuk pengébb az NSA rendszereinél…

Hivatalosan a Blackphone a világ bármely GSM szolgáltatójának hálózatában használható és mindent tud, amit egy átlagos okostelefon. Az operációs rendszer feladatait PrivatOS látja el, mely Android szoftverre épül, de a maximális biztonság érdekében alaposan át lett tervezve.

A fekete, nem csak titkos ügynököknek szánt okosmobilt 4,7 colos képátlójú HD IPS kijelzővel, négymagos 2 GHz-es processzorral, valamint 8 megapixeles kamerával látták el. Egy Blackphone ára közel 700 dollár lesz. Az előrendelés már megkezdődött, az első készülékeket nyár közepén szállítják majd. VIDEÓ