A Buick sirályszárny, avantgárd vonalak és modern technológiai megoldások kombinációjával szeretné meghódítani Kínát. A márka 115 éves történetének legmerészebb dizájnja állítólag előrevetíti azt a formavilágot, amelyre a rajongók a következő évtizedekben számíthatnak, persze a koncepciónál azért jóval visszafogottabb formában.

A 2013-as Riviera koncepció dizájnját a víz lágy, de dinamikus mozgása ihlette és itt nem csak a vízeséses hűtőrácsra gondolunk, hanem a teljes vonalvezetésre. Egyes szögekből megfagyott vízcseppre, máshonnan nézve tört jégcsapra emlékeztetnek a már már unalmasan tökéletes ívek.

Technológiai szempontból jóval érdekesebb a luxusautó. A Riviera az indukciós töltés lehetőségével képes az áramkör fizikai kapcsolata nélkül is tölteni a plug-in hibrid koncepció akkumulátorait. Képzeljük el ezt a képességet egy Scott Brusaw féle napelemes úthálózattal…

Ez a létező technológia ellenére persze csak egy távlati lehetőség, de a Riviera többi funkciója már most működőképes; köztük az elektromágneses felfüggesztés, a hang- és kézmozdulat vezérlés, a szélvédőre vetített információspanel, az éjjellátó, valamint parkolásnál a robotpilóta funkció. Ha ez a rengeteg kiegészítő nem is kerül be a végleges változatba, azért arra van esély, hogy a Riviera egy finomított, újragondolt formában eljusson a sorozatgyártásig. Amennyiben ez megtörténik, elsősorban a kínai és amerikai piacra fókuszál majd a Buick.