A Knight XV egyszerre utcai tank és luxusterepjáró, melynek 6 tonnás páncélozott össztömege előtt a legmélyebb elismeréssel vágják magukat vigyázzba még a legdurvább Hummerok is. Ezzel a kombinációval egy igen speckó vevőkör igényeit hivatott kielégíteni a Conquest Vehicles, olyanokét, akiknek még egy G63 AMG 6×6, egy Ford Atlas vagy éppen egy Ener-G-Force Concept is műanyag játékautónak számít.

A leginkább drogbáróknak, olajsejkeknek vagy feltűnési viszketegségben szenvedő milliárdosoknak szánt teherautó méretű behemót elkészítéséhez közel másfélezer munkaóra szükséges. Ez az érték persze nagy mértékben függhet az egyedi igényektől, hiszen a Knight XV „garzonlakásnyi” méretű enteriőrjét teljesen személyre lehet szabni; a luxusmatériáktól kezdve a high-end audio berendezéseken át az olyan biztonságtechnikai cuccokig, mint a golyó- és robbanásálló üvegek, infravörös éjjellátók és a 360 fokban pásztázó kamerarendszerek.

A US-Army által is használt Gurkha alapjaira épített Knight XV meghajtásáról egy 5 fokozatú TorqShift automata váltóval megfűszerezett 700 Nm nyomatékra képes tuningolt V10-es benzines vagy V8-as dízel Ford motor gondoskodik. A látszat ellenére a - maximum 100 darabban limitált -  terepjáró-szörnyeteg megfelel a legszigorúbb kaliforniai emissziós normáknak, hiszen az E85-ös bioetanollal is képes átgázolni mindenen. VIDEÓ