Az F1 után a luxus-sportautóknál is áttér a turbómotorokra a Ferrari. Az ikonikus F40-est követően a ráncfelvarrott California T lesz az első ilyennel szerelt modell. A változtatás elsősorban a szigorodó károsanyag-kibocsátási előírásoknak köszönhető; az olasz luxus-autómárka úgy tűnik ezekkel a feltöltős motorokkal tud csak megfelelni a kvótáknak.

Az álomautó orrában ezentúl - a 4,3 literes szívó V8-as helyett - egy 3,8 literes biturbó V8-as erőmű dolgozik majd. A start-stop rendszerrel ellátott blokk legnagyobb nyomatéka 755 Nm, míg maximális teljesítménye 560 lóerő, amelyet turbómotortól szokatlanul magasan, 7000 fölötti percenkénti fordulatszámnál ér el.

Az 1625 kilogrammos Californa T 100 km/órára alig 3,6 másodperc alatt gyorsul fel és a tesztpályán meg sem áll a 315-ös végsebességig. Ennél már csak az lehet izgatóbb, hogy a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozó szépség enteriőrje jócskán megújult, valamint, hogy a gombnyomásra nyíló keménytető 15 mp alatt tud eltűnni a csomagtartóban. VIDEÓ