A Los Angeles-i Autószalonon rántották le a leplet a Porsche régóta várt újdonságáról, a Macan nevű luxuskategóriás SUV-ról, amely a Cayenne alá érkezik a kínálatba.

A közel 5 méter hosszú modell a Q5-ös alapjaira épül, ám az Audinál kicsit hosszabb, egy kicsit szélesebb és alacsonyabb is, röviden sportosabb. A Porsche a fejlesztések során tehát nem a terepjárás képességét, hanem az amerikaiak és a nyugat-európaiak nagy örömére a sportos kezelhetőséget erőltette.

A duplaturbós csúcsváltozat, mely alsóhangon is bőven 20 millió fölött lesz, egy 3,6 literes V6-os motort kapott 400 lóerővel, aminek köszönhetően 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. Azon maximalistáknak, akiknek még ez sem lenne elég, ajánljuk extraként a Porsche Sport Chrono csomagját, hogy azzal 4,6 alá tudják faragni a Macan gyorsulási értékét.

Az első példányok jövő áprilisában érkeznek Magyarországra. Alapáron büszkélkedhet majd mindegyik modell összkerékhajtással, bőrkárpittal és hétfokozatú, duplakuplungos automataváltóval. VIDEÓ