Úgy tűnik, a Maserati igencsak magára talált az utóbbi időben. A Quattroporte, GranTurismo és GranCabrio modellekkel évekig csak úgy lebegő olasz luxus-autómárka egyre inkább saját kezébe veszi az irányítást.

Frissített modelljein túl újraértelmezte a Quattroportét, a Ghiblivel egy új kategóriát vezetett be és tervben van egy dögös luxus SUV is, bár ez utóbbi még nem hivatalos. Együttműködött a Bulgarival luxusórák terén, kétkerekezett egy kicsit, beköszönt a dizájnos luxusbútorok piacára a Zanottával, most pedig úgy döntött, Zegna „öltönyökbe” bújtatja új Quattroportéit, legalábbis 100-at tuti.

A több mint egy évszázados hagyományokra visszatekintő olasz férfi divatmárka, mely luxuskollekcióiban rendre ötvözi a klasszikus eleganciát az innovatív alapanyagokkal és eljárásokkal, a Maserati 100 éves évfordulója alkalmából veszi kezelésbe a csúcsmodell Quattroporte enteriőrjét. Az elegáns luxusszedán belsejében így a Zegna öltönyök színvilága és a messze híres triveroi Lanificio Zegna üzemből származó matériaválaszték köszön majd vissza. 

A kollaboráció gyümölcseit három évig biztosan élvezhetjük majd, hiszen addig írtak alá a brandek vezérei, akik együtt, kézen fogva terveznek szembeszállni az egyre fokozódó igényekkel a személyre szabható luxustermékek piacán.