Jordan Belfort luxusjacht malőrje igen emlékezetes volt Martin Scorsese kasszasikerében, a The Wolf of Wall Streetben. Valójában a tőzsdecápa (helyesebben tőzsdefarkas) 1993-ban kaparintotta meg az 1961-es holland Witsen & Vis kreációt, aminek megrendelője maga Coco Chanel volt.

Mire az igazi Jordan Belforthoz került, több ráncfelvarráson is átesett a úszó luxusbirodalom. 121 lábas hossza 167-re nőtt az évek során, majd a tőzsdemilliárdos Belfort angol származású második feleségéről - az eredeti Big Eagle-ről - Nadine-re keresztelte át. 

tumblr mye9woFNOU1s54vfgo1 500

Úgy tűnik, ez nem volt túl szerencsés választás, hiszen 1997-ben valahol Porto Cervo és Capri között egy nagy tengeri vihar felborította. A baleset hasonlóképpen zajlott, mint ahogy a filmben is láthattuk; elsüllyedt helikopterrel, nyolc jet-skivel és minden egyébbel. Az olasz partiőrségnek köszönhetően azonban mindenki túlélte a hajótörést.

A Wall Street farkasában Scorsese egy hasonló, de annál sokkal modernebb luxusjachtot szerepeltetett, a 12 millió dolláros, 148 láb hosszú Lady M-et. A hófehér, 10 vendégfős full-luxus álomhajót 2002-ben az Intermarine Savannah bocsátotta vízre. A forgatás kedvéért azonban 2011-ben teljesen felújították… 

Zárásként itt a két legikonikusabb jachtos jelenet, „irány Monaco” és „FBI-os eszmecsere” címkékkel.

Vagyon, szex, drog és kapzsiság, a valóság nyers brutalitása a világban, ahol a pénz sosem elég… DiCaprio, Scorsese na és persze Jonah Hill zseniálisak együtt, érdemes megnézni annak, aki még nem látta!