A tervezőprogram szimulált hullámai után végre igazi vizeken ringatózik az Adastra. A luxusjacht, pontosabban trimarán egy rendkívül érdekes kezdeményezésnek indult 2011-ben, mely túlnőve az ábrándozásokon meg is épült. Korábban már próbálkoztak több ehhez hasonló trimarántestű motorossal, köztük az Earthrace modellel, de az Adastra stílusában még ezeken is messze túl tesz. Építőinek célja a minden igényt kielégítő luxuson túl a hajó hatékonyságának maximalizálása volt.

Az Adastra hosszú utakra készült, így nem meglepő egyik szempont sem. A feltűnő, több mint 42 méter hosszú trimarán tervezési és kivitelezési megbízását a John Shuttleworth Yacht Designs kapta. Az építtető egy tehetős hongkongi család, aki elsősorban privát célra, földkörüli utazásokra használja a lopakodó kinézetű hajót. Mivel egyedi építésű jachtról van szó, a munkálatok jóval összetettebbek és körülményesebbek egy „átlagos” luxusjachténál. Többéves tervezési és tesztelési folyamat előzte meg a tényleges kivitelezést. Tulajdonosaik egy számukra minden szempontból tökéleteset szerettek volna, így például lehet a hajót egy egyedi iPad alkalmazás segítségével irányítani…

Az Adastra kényelmes szállást tud biztosítani kilenc vendégnek és akár hat fős legénységnek is. A hajóban helyet kapott egy tágas szalon, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a panorámaablakokon keresztül. E térbe tervezték még a társalgót, az étkezőt és navigációs központot is. Innen lehet egyébként a hajó frontján lévő napozóteraszt megközelíteni. Az Adastra hátsó részén található garázs kinyitásával gombnyomásra egy mobil búvárplatform is kialakítható. Ez fölött egy kellemes hátsó napozóterasz és egy kisebb bár kapott helyet.