Benetti alkotás lett az év legzöldebb luxusjachtja. A környezetbarát cirkálónak a legpatinásabb hajós seregszemle, a Monaco Yacht Show alkalmával ítélték oda a rangos Rina Green Plus díjat.

Ez az elismerés/megmérettetés tulajdonképpen a luxusjacht márkákat hivatott ösztönözni arra, hogy modelljeik károsanyag-kibocsátásának csökkentésével és általános értelemben a környezettudatosság fokozott figyelembevételével tekintsenek a jövőbe.

A többé-kevésbé újrahasznosított matériákból megépített Ocean Paradise a legkorszerűbb technológiákkal felvértezve szeli a habokat. Egy különleges bevonatnak köszönhetően például sikerült a hajótest menet közbeni vízellenállását minimalizálni és ezáltal maximalizálni a 17 csomós sebességre is képes jacht üzemanyag-hatékonyságát.

Az egyedi tervezésű álomhajó kortárs stílusú belsőterei Mauro Izzo dizájner stílusát prezentálják. Az Ocean Paradise-t 6 lakosztályával 12 fős vendégség befogadására tervezték. Ugyanennyi személyzettel, külső-belső jakuzzival, medencével, edzőteremmel és saját strand fedélzettel várja leendő charterezőit.