G90XT típuskódokkal érkezik a Nextant Aerospace újraálmodott King Air luxus magángépe. A G90XT múltat idéző báján túl kategóriájában kiemelkedő csúcsteljesítményével (General Electric H80), valamint költséghatékony megoldásai révén válik majd a tehetősek kedvencévé.

Szívünket mindig is megdobogtatták a motoros üzleti repülőgépek, mint a Hawker Beechcraft vagy éppen a Cirrus mini büszkeségei. Valahogy sokkal ember közelibbnek, stílusosabbnak tűnnek, mint sugárhajtású változataik. Mintha a múltat idéznék, egyfajta klasszikus értéket, akár egy mechanikus svájci luxusóra az évszázados tradíciókat.

Ugyanakkor itt kell kontrasztosan megjegyezni olyan tényadatokat, hogy a Nextant Aerospace G90XT az első motoros luxusrepülő, melyben a legújabb Unison Electronic Engine Control (EEC) vezérel. A kézi megmunkálású fabetétek, a kézzel varrott bőr belső mellett a legmodernebb integrált biztonsági és élményberendezések is rendelhetők. Igény szerint a háromférőhelyes executive-tól egészen a 11 ülőhelyesig lehet konfigurálni a belső kialakítást.

Kategóriatársával, a 3,8 millió dolláros Beechcraft C90GTx modelljével összevetve a Nextant Aerospace G90XT újdonsága már 2,2 milliótól elérhető lesz. VIDEÓ