A Krug a nagy történelmi pezsgőgyártók legkisebbje és egyik legifjabbja. A luxusmárka „alig” 170 éves múltra tekint vissza.

A német származású alapító, Johann-Joseph Krug kezdeti célja nem az volt, hogy a legnagyobbak közé tartozzanak, hanem, hogy a legjobbak legyenek. A Krug pezsgők alapját ugyan a Champagne-ban megszokott - chardonnay, pinot noir és pinot meunier - három szőlőfajta adja, melyeket egyedülálló módon, még mindig kis tölgyfahordókban erjesztenek és minimum hét évig érlelnek. 

A Grand Cuvée változatért akár 30 ezer forintot is kínálnak, a híres 1981-es évjárat azonban már közel 200 ezer forintba kerül, míg egy 1928-as különlegességért több mint 700 ezer forintot kell fizetni a kíváncsi kóstolónak. Arra is volt már példa, hogy egy aukción egyetlen palack 10 millió forintnak megfelelő összegért kelt el. A Krug Clos du Mesnil például a mai napig az egyik legkivételesebb pezsgő, 2005-ben kategóriájában a legdrágábbnak számított.

A pezsgő-kultúra fejlesztéséért sokat áldoz a Krug. Az úgynevezett „Krug Rooms” azokra a magántermekre utal, melyeket a legelőkelőbb éttermekben alakítottak ki a Krug pezsgők és a konyhaművészet szerelmeseinek. Érdemse e célból is meglátogatni a londoni Dorchester Hotelt, a Tanga éttermet Tokióban vagy a hongkongi Mandarin Orientalt. 

Az Krug időtlenségét igazolja az is, hogy olyan történelmi személyek, mint Ernest Hemingway vagy éppen Francis Bacon ugyanúgy kedvencei közé sorolták a francia luxusmárka különlegességeit, mint ahogyan korunkban Madonna és Gérard Depardieu teszi.