A Louis Roederer pezsgőház a jelenlegi 214 hektárnyi birtokukkal szőlőszükségleteinek több mint kétharmadát tudja fedezni és évente körülbelül 3,2 millió palack pezsgőt ad el. Viszonyításképpen, a szintén Reims központú G.H. Mumm, mint a világ harmadik legnagyobb pezsgőháza, ugyancsak éves szinten 8 milliónyi üveggel értékesít. Hozzá kell tenni, hogy míg a Roederer saját birtokról, addig a Mumm többnyire felvásárolt terményekből készíti italát.

A ma Louis Roederer néven ismert luxusmárkát 1776-ban alapították Dubois Père & Fils névvel. Roederer a nagybátyjától örökölt pezsgőházat 1833-ban át is „keresztelte” saját neve után. Korán felismerte a nemzetközi igényekben rejlő üzleti lehetőségeket és célba vette a külföldi piacokat. Expanziója elsősorban német, magyar, svéd és a hatalmas orosz területekre koncentrálta. Ez utóbbi cárja, II. Sándor kifejezetten nagy kedvelője volt a Roederer különlegességeknek. Hozzá kapcsolható az ikonikus prestige cuvée, a Cristal története is. Mivel 1876-ban az uralkodói asztalon semmi nem különböztette meg a francia italt a többitől, ezért a pezsgőház elhatározta, hogy ezek után kitűnik küllemében is és egy flamand üvegkészítő mesterrel egy, a többitől eltérő, különleges palackot terveztetett. II. Miklós utolsó orosz cár uralkodásának idején még az „Orosz Uralkodói Udvar Hivatalos Szállítója” címmel is elismerték a pezsgőházat. 

A Roederer több kiváló pincészetbe is invesztált. A Louis Roederer Group tagja így többek között a kaliforniai Roederer Estate és a Scharffenberger, vagy éppen Rhone Valley vidék Champagne Deutz pincészete is.

A még mindig független céget jelenleg Frédéric Rouzaud vezeti ugyanazokkal a generációs irányelvekkel, melyek a Roederer márkát egykor naggyá tették. Pezsgőit rendre a legjobbak közt említik, különösen a Cristal különlegességek esetében. Ennek 2002-es változata - holtversenyben a ’98-as Mumm Cuvée R. Lalou és a 2000-es Egérie De Pannier pezsgővel - harmadik helyen végeztek a 100 Best Champagnes for 2010 rangsorában.