Brocket Hall egyike azoknak az angliai kastélyoknak, melyek lenyűgözően gazdag történelmi múlttal rendelkeznek. A vidéki kastély legendája egészen a 13. századig nyúlik vissza, azonban a ma Brocket Hall kastélyként ismert építmény csak a 18. század közepétől létezik. A rezidenciát James Paine építész tervezte és alakította Sir Mathew Lamb tulajdonos igényei szerint. A belső tereket pedig az idő és a több évszázad alatt felhalmozódott műkincsek varázsolják előkelővé. Antik olajfestmények és bútorok az eredeti angol elegancia benyomását keltik, melyet a klubélethez elengedhetetlen golfozási lehetőségek egészítenek ki. A klubsportnak a Brocket Hall Golf Club és a Faldo Golf Institute adnak keretet.

A vörös tégla építménynek - kategóriájában egyedülálló módon - két tulajdonosa is betöltötte az Egyesült Királyság miniszterelnökének posztját. Az 1835-től hatalmon lévő William Lamb, majd később Lord Palmerston is.

A Viktória királyné által gyakran látogatott neoklasszikus birtok 543 hold érett, ligetes tájban helyezkedik el a Boardwater Lake és a Palladian híd meghitt környezetében, ahol több évszázada szolgálják ki hagyományos brit komornyikok az uralkodók és miniszterek minden kívánságát. Mára azonban az idelátogatók leginkább a nyugodt klublégkör miatt érkeznek a kastélyba, de gyakran veszik igénybe a Brocket Hall szolgáltatásait romantikus esküvő vagy bizalmas üzleti tárgyalások lebonyolításának céljából is. Kiválóan alkalmas az előzőekben említettekre, hiszen a nyugodt légkör, a 30 fényűzően felszerelt lakosztály és a Michelin-csillagos Auberge du Lac étterem méltó módon szolgál helyszínéül a nagyérdeműnek immáron 1760 óta.