A kelet és nyugat találkozása Berlin szívében, a két világ eszenciája egy helyen egy kortárs művészeti centrumban közvetlenül a Brandenburgi Kapu, a Reichstag, a Párizsi-tér és a Hotel Adlon Kempinski közelében. A 2001-ben alapított China Club Berlin egyfajta második otthonként várja a világutazó klubtagokat, mint a német főváros legelőkelőbbnek tartott üzleti klubja.

A 2003 áprilisában megnyíló klubházban, pontosabban „klubemeleteken” a tradicionális üzleti társulatok érzetét közvetítik egy stílusos, modern felfogású, kortárs művészeti környezetben, mely többnyire a távol-keleti, a kommunista „paradicsomban” érlelődött attitűd és a 21. századi nyugati világszemlélet érdekes, gyakran ironikus kontrasztú egyvelegéből táplálkozik.
A China Club Berlin többnyire Anne Maria Jagdfeld alapító és dizájner büszkesége, aki mellett az 1500 négyzetméteres, kétemeletes luxusbirodalomban a legmagasabb szintű vendéglátást űző nemzetközi személyzet szorgoskodik. A kulináris élményeket például a szingapúri Tam Kok Kong garantálja, akit nem mellesleg Ázsia egyik legelismertebb séfjeként tart számon az elit. A klub filozófiájával tökéletes összhangban Tam Kok Kong mind az ízvilágot, mind pedig a technikát illetően előszeretettel keveri a két világ - a nemzetközi, valamint a tradicionális kínai konyha - jellegzetes megoldásait. A klub emeletein hét, egyedileg berendezett privát étkezőt is kialakítottak.

Az alig 10 éves fennállás óta már több száz tag csatlakozott a kozmopolita elitklubhoz. A 10 ezer eurós tagsági díj kellőképpen gondoskodik az előkelő társaságról, az ultraluxus élményekről vagy éppen egy lukratív gondolatcseréről egy 10 ezer eurós ’82-es Château Petrus társaságában.