Az egyetemi évek alapjaiban határozzák meg az ember életét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a manhattani Princeton Club of New York története, mely a neves Princetoni Egyetem öregdiákjainak kezdeményezéséből született még a 19. század végén.

Mára ez a legnagyobb szervezete a princetoni „véneknek”, így joggal tartják magukat a Princeton szívének. A privátklub alapításának célja nem egyszerűen az egyetemi összetartás hallgatói éveken túli kiterjesztése volt, hanem sokkal inkább a hasonló gondolkozásúak közösségének globális összekovácsolása. Így lehet az, hogy a mai napig számos rangos egyetem klubjával működnek együtt világszerte. Mára a princetoni öregdiákok mintegy 10%-a tagja a klubnak függetlenül attól, hogy egyébként hol élnek.

Az 1875-ig visszanyúló klubtörténet végül 1899 decemberére öltött hivatalos viseletet. Gyorsan bővülő társaságával hamar mértékadó befolyást és nívót szerzett a Nagy Almában. Időközben négy klubházat cseréltek le a folyamatosan növekvő érdeklődés miatt. Volt központjuk a Gramercy Parkban, a Park Avenue-n, egy 10 emeletes toronyházban a 39th Streeten és végül a jelenlegi, a West 43rd Streeten.

Az évszázados klub átélt több gazdasági világválságot és háborút. Ezek mindegyike alaposan rányomta bélyegét az egyesületre. Csak a második világháború 1373 taggal csökkentette a Princeton Club of New York létszámát. Az ’50-es évekre azonban ismét megerősödtek, létszámuk 4 ezer tagra bővült; ekkor váltottak a jelenlegi ínyenckonyhával, wellnessel és tízezres könyvbirodalommal bővült központjukra. 

A klubház szabályzata élteti a közös élmények átélését, így folyamatosan biztosít pezsgő társadalmi életet és exkluzív kulturális programokat tagjainak. A tagság tehát - a borsos éves tagdíj fejében - nem csak a Broadway előadásira „VIP belépő”, hanem a világ legelitebb privátklubjai révén megnyitja a sokak előtt zárt ajtókat az államok határain túl is.