Három dologban is igen sajátságosnak mondható a londoni The Lansdowne Club. Egyrészt a rangos brit elitklubot csak 1935-ben alapították meg, ezért viszonylag fiatalnak mondható az olyan nagy múltúak mellett, mint a Brocket Hall vagy éppen a Naval & Military Club. Másik oldalról a The Lansdowne Club ajtói – szintén az előzőektől eltérően – már a kezdetektől nyitva álltak a társadalmi felsőosztály hölgy jelentkezői előtt is. S végül, de nem utolsó sorban építészetileg a Mayfairen található klub ’30-as évek art déco stílusa igen jellegzetes, s viszonylag túl modernnek számít a londoni, többnyire az Edward és Viktória stílusúak között.

A klubház épülete a 18. századi Lansdowne House átalakított épületében kapott helyet 1930-tól. Korábban a magyar származású Dolly Sisters is élvezhette a patinás légkört az áruházlánc-mágnás Harry Gordon Selfridge jóvoltából… A grandiózus épület már magában foglal egy báltermet, egy klasszikus vívótermet és egy látványos art décó fürdőt is. Az átalakítások terveit Charles Foxra bízták, míg a privátklub enteriőrjéért az a White Allom felelt, amely a Cunard Queen Mary és Queen Elizabeth luxushajóinak belsőépítészeti megoldásait kivitelezte. A Lansdowne House Dining Room termét műemlékvédelmi okokból a Metropolitan Művészeti Múzeumban rekonstruálták.

Klubtagsághoz folyamodni közel ezer font rendszeres tagsági díj fejében lehet, bár ez csak az anyagi része, hiszen a tagfelvételi eljáráshoz szükséges két klubtag ajánlása is. Indokolt esetekben azonban van mód az egyedi kezdeményezésre. A változatos művészeti, sport és egyéb kulturális programok mellett már külön hagyományai vannak a klubházban tartott exkluzív esküvőknek.