A híres klubot 1955. január 25-én alapították meg „Household Brigade Polo Club” névvel, amit csak 1969-ben változtattak meg a ma jól ismert Guards Polo Clubra. A tagok száma már kezdetek óta tekintélyesen növekedett, így hamarosan Európa legnagyobb póló klubjává vált. Jelenleg 1000 passzív tag és körülbelül 160 aktív játékos szerepel a klubtagok listáján, akik közül jó néhányan a világ legelismertebb profi játékosai.

A klub a lenyűgözően szép windsori Great Parkban található közel a híres Savill és Valley Gardens-hez.

A játékok minden év áprilisában kezdődnek és egészen szeptember közepéig tartanak. A júniusban megrendezett versenyek közé a Queen's Cup, a Royal Windsor és az Archie David mérkőzések tartoznak. A júliusi hónap a leglátványosabb Hurlingham Polo Association's International Day-ről vált híressé, mely a klub legnagyobb, 20 000 fő nézettséget meghaladó rendezvénye. Az évet pedig szeptemberben nemzetközi kupával zárják a lovaspóló szerelmesei.

A rendezvényekre a legelismertebb lovaspóló játékosokon kívül olyan hírességek is ellátogatnak, mint Erzsébet királynő, Harry herceg, Emma Watson vagy Kelly Brook.
A klub elkötelezett támogatója az utánpótlásnak, ezért szezon közben folyamatosan rendeznek mérkőzéseket iskolások, egyetemisták és a Pony Club tagjai számára.