Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az Egyesült Királyság legnívósabb autós seregszemléjét, a Salon Privé-t. Az exkluzív partival és aukcióval egybekötött kiállításnak a Londontól mindössze 15 kilométerre lévő, 200 hektáros Syon Park ad otthont. A rendezvény azon ritka összejövetelek egyike a világon, ahol bizonyos tekintetben egy Murciélago vagy egy Mulsanne kis túlzással, de tucatautónak számít.

A 2005-ben először megrendezett show a modern és klasszikus járműveket felsorakoztató palettájával a gyűjtők, luxusrajongók és a társadalmi elit kiemelt programjává vált. A luxus eszenciája mellett az előkelő társaság és a gourmet fogások együttese biztosítja a járművekhez méltó miliőt. Számos világsztár látogatta már a Salon Privé-t; állandó vendégnek számít például Rod Stewart is, akit olyan ritkaságok nyűgöztek le mint egy kortárs Veritas RSIII vagy éppen egy minden férfi álmának számító, 1961-es Ferrari 250 GT SWB Berlinetta. 

A luxusautók fókusza mellett a rendezvény számos egyéb kiállítót csábít a helyszínre olyan neves luxusmárkák személyében, mint az Audemars Piguet, a Kilgour, a Riva vagy éppen a Vertu. A Salon Privé 2011-es showján egyébként a magyar M55 kerékpárja is feltűnt.

A jegyárak nagyjából 200 fonttól kezdődnek. A borsos belépő azonban tartalmaz egy champagne-t és egy délutáni teát, ebédre pedig homárt szolgálnak fel. Aki úgy dönt, hogy részt vesz az exkluzív programon, ne feledkezzen meg a dress code-ról, ami természetesen elegáns öltözéket ír elő.