A Nasher Sculpture Center a modern és kortárs szobrászat egy meghatározó galériája. Dallas művészeti központjában, a Dallas Museum of Art mellett található. Az épületet egykor Renzo Piano Pritzker, Architecture Prize díjjal kitűntetett építész, a hatalmas 2 hektáros inspiráló kertet pedig Peter Walker, a Harvard Egyetem Tájépítész Karának elnöke tervezte. Olyan nagy művészeti desztinációnak számított már a kezdetekben is, hogy a galériának köszönhető Dallas művészeti negyedének megalakulása. Azóta épült meg többek között a Winspear Opera House és a Wiley Theater is.

A galéria egy régi, mára megvalósult álma a néhai Raymond D. Nasher alapítónak, aki különös művészeti érzékkel válogatta gyűjteményébe olyan híres művészek remekműveit, mint Harry Bertoia, Constantin Brâncuşi, Barbara Hepworth vagy éppen Pablo Picasso. Szenvedélye még az 50-es években kezdődött egy mexikói utazás során, ahol felfigyelt a kolumbiai művészet addig még kevésbé ismert varázsára. Ekkor néprajzi és régészeti alkotásokat vásárolt, mint első darabjait jelenlegi lenyűgöző kollekciójának. Az első komolyabb felvásárlásai csak a 60-as években történtek, de a galéria mára szinte valamennyi modern szobrásztól begyűjtött egy-egy kiemelkedő alkotást.

1987-ben már nemzetközi szinten is ismertté vált a gyűjtemény, többek között a National Gallery of Art és a Tel Aviv Múzeumban is. A galériában a Nasher gyűjteménnyel együtt több különleges kiállító és más múzeumok privát kollekciói is bemutatásra kerülnek, ezzel mindig más arcát mutatva a kortárs művészet iránt érdeklődőknek.