Az Arctic Cat az egyetlen olyan ATV (all-terrain vehicles) gyártó vállalat, mely off-road járgányainak minden típusa teljes értékű járműként részt vehet az európai közúti forgalomban. Az extrém körülmények közé szánt járművek szinte minden terepen megállják a helyüket, legyen szó forró, sivatagi homokmászásról, sárdagasztásról, sziklás erdei túrákról vagy éppen mélyhavas hegyi expedíciókról. Kiváló választás hétvégi túrákhoz, hasznos a privát borgazdaság szőlői közt, de szintén jól jöhet egy-két izmosabb változat az aspeni weekend házhoz. Hazánkban inkább az ATV modellek keresettebbek, de téli, havas mókázásokra az Arctic Cat készít speciális motoros hószánokat is.

A vállalatot David Johnson és Edgar Hetten alapították közösen több mint fél évszázada Minnesotában. Sikerüket az első motorosszánjuk hozta meg számukra, mely a mai napig egyik főprofiljuknak számít. Üzleti modelljük azonban megkívánta az újításokat, hiszen ’82 körül, az akkor még Polaris Industries nevű vállalkozásukat a csőd veszélye fenyegette. A 90-es évektől kezdtek megjelenni a fokozatosan egyre nagyobb teret hódító ATV modellcsaládjukkal és az egymás mellett elhelyezett üléses side-by-side gépekkel. A kiváló minőség és a motorok bődületes teljesítményei révén hamar a legelismertebb prémiumkategóriás ATV gyártókká váltak. 

Évről-évre megújuló termékpalettája rendre a legújabb technikai fejlesztéseket vonultatja fel, melyek mindegyike modern, sportos dizájnnal párosul. Széles termékpalettájukból weboldaluk összehasonlító funkciójával könnyedén ki lehet választani a legalkalmasabb járgányokat. Az Arctic Cat motorválasztéka versenytársaihoz mérten kiemelkedően gazdag. Lefedik az igényeket a gyerek és kezdő járművektől a komoly túragépeken át egészen a sportmotorokat is megszégyenítő teljesítményű, 1100 köbcentis extrémprofi járgányokig.