Talán az eddigi legcoolabb vízi mókának ígérkezik a Jetlev-Flyer, melynek nemcsak az emberi repülés lehetőségeit, de a ma ismert vízi járművek világát is sikerült újraértelmeznie. Felhajtó szerkezete, mely formáját tekintve leginkább egy jet-skire emlékeztet, egy negyedezer lóerős motor segítségével emeli csekély zajszinttel akár 10 méteres magasságba is használóját. A jetpack alig több mint 10 kiló. Egyszerűen, a karok mozgatásával irányítható a vízsugár és ezáltal a sebesség, valamint a röppálya.

Az emberiség fantáziáját már évezredek óta foglalkoztatja a repülés gondolata, számos szobrászt, festőt, írót és nem utolsó sorban tudóst és mérnököt is megihletett már. A ’60-as évekre jutott el az emberiség arra a technikai szintre, hogy az úgynevezett rakétaöv fejlesztéssel (ily módon) levegőbe tudott emelni egy embert. Ez a megoldás azonban még a rövid repülési időtartam, a hatalmas költségek, a zajszint és nem utolsó sorban a sérülések magas kockázata miatt nem volt életképes. 

Manapság egyre közelebb kerülünk a „repülő ember” elképzeléshez, köszönhetően többek között olyan nagyszerű feltalálóknak is, mint amilyen Raymond Li. 2000-ben ő állt elő a Jetflev ötletével, 2003-ban már megvalósítható tanulmányokkal büszkélkedhetett ő és kanadai csapata, a Jetlev Development Corporation. 2005-ben John Myers, Raymond Li és Frazier Grandison voltak az elsők, akik hivatalosan is Jetflevvel repültek. Több mint 30 tesztpilóta és ezernyi tesztóra után 2008 végére sorozatgyártásba kerülhettek ezek az extrém vízi járművek.

A Jetflev Sport Inc. Európában a német MS Watersports GmbH jóvoltából Jetlev-Flyer néven hódít a tengerpartokon. Kedvcsináló videói pedig vírusként terjednek a közösségi oldalakon. Ára nagyjából 20 millió forint körül van, így egy újabb felsőkategóriás autó beszerzése helyett érdemes számításba venni a Jetlev-Flyert is.