Csak kevés olyan autó van, mely már a puszta létezésével is annyira képes befolyásolni az emberi érzelmeket, mint egy Aston Martin. Aki csak egyszer is tapasztalta e lélegzetelállítóan harmonikus alkotások látványát, a nemes anyagok illatát, a kézzel épített fémszív markáns szimfóniáját, már biztos lehet benne, hogy életének egy új szakaszába lépett.

Az Aston Martin 1913-as alapítása óta számos tulajdonváltáson ment keresztül. Az angol üzletemberek, görög hajómágnások, amerikai milliárdosok sorra veszteségesen üzemeltették a sportautó manufaktúrát. Mára azonban minden másképp megy, hiszen az Aston Martin történelmében soha, eddig még nem látott fejlődés kezdődött meg. Mindez - sokak szerint a német származású karizmatikus vezető - Dr. Ulrich Bez személyéhez köthető.

A mai napig is gondos kézimunkával előállított luxus-sportautók éves eladási mennyisége 100-ról robbanásszerűen több ezerre nőtt. Mára a manufaktúra évi 7000 darabszám előállítására is képes, ötvözve az aprólékos odafigyelést, a lágy vonalvezetést és a legmodernebb technológiát. Palettája az irányadó Vanquish után alig 10 év alatt bővül kétszámjegyűvé; a Vantage, a DB9, a DBS és a Virage mellé érkezett a kategóriateremtőként a négyajtós Rapide, a mini Cygnet, a lázadó V12 Zagato és az ultraluxus One-77.

A közel egy évszázad alatt letisztult, kifogástalanul szép formavilág és leírhatatlan élmény számos híresség kedvence lett. A boldog tulajdonosok között többek között Jennifer Lopez, Ben Affleck, Rowan Atkinson sőt még az angol uralkodóház számos tagja is szerepel.

Partner beszállítóként dolgoznak az Astonnak olyan neves luxusmárkák, mint a Bang & Olufsen, a Jaeger-LeCoultre vagy éppen a Louis Roederer.