Mára egy Rang Rover sokkal inkább luxusautó, mint terepjáró. Állíthatjuk ezt úgy, hogy a Rang Roverek menetteljesítménye a legjobbak közé tartozik. Az Autobiography Ultimate Edition-t, melyet a luxusmárka a létező összes extrával felszerelt, 2011-ben a Genfi Autószalon legexkluzívabb luxusterepjárójának választották. A legújabb Evoque modellekben a tökéletes full surround hangélményt már Meridian hi-fi rendszerek garantálják.

Graham Bannocknak a Land Rover ifjú közgazdászának köszönhetjük, hogy tanulmányával a 60-as években kimutatta, - a vitorlázóknál, vadászoknál és egyéb szabadidős tevékenységeket kedvelőknél - milyen nagy piaci keresletet elégítene ki egy olyan jármű, amely terepjáró és egyben teljes értékű személyautó is. 

Így a Land Rover terepen nyújtott kiváló teljesítményét a Roverek nagyautóinak kényelmével ötvözték. A kettő kombinációjából új márkanévként született meg a Range Rover 1970-ben. Az autó bemutatását elképesztő sikerrel fogadták. A kezdetben inkább erős terepjárós vonal az idő múlásával a luxus felé konvergált.

A visszafogott angol eleganciával és a kiváló terep és országúti teljesítményekkel rendelkező luxusautókat leginkább valamely klubsportot kedvelő üzletemberek választják. Így szinte a legtöbb jachtkikötő, síparadicsom vagy golfpálya parkolójában találhatunk egyet-egyet. A Range Roverek kedveltek a hollywoodi hírességek között is. A büszke tulajdonosok között Deryl Hannah, Halle Barry és Jennifer Aniston is szerepel.