A Spyker igazi sportautó manufaktúra. Nem új keletű a márka, hiszen a cég története egészen 1898-ig nyúlik vissza, amikor a két - buszépítő - testvér Jacobus és Hendrik-Jan Spijker elkészítették első benzines motorjukat. Az 1903-ban bemutatott hathengeres, négykerékhajtású autójuk olyan nagy sikert aratott, hogy a Spijker testvérek elhatározták, hogy teljes életüket az autógyártásnak szentelik és létrehozzák a Spyker márkát.

A kiváló minőségről és bivalyerős motorjukról elhíresült manufaktúrát gyakran holland Rolls Royce-ként is emlegették. Azonban az első világháborúban bedőlt luxusautó piac miatt a cégnek át kellett térnie a harci repülőgépek gyártására. A háború után - rövid időre - természetesen visszatértek a presztízs autók gyártásához, a repülős múlt azonban továbbra is visszaköszön a patinás márka propelleres logójában. 

Napjainkban a Spyker olyan kisszériás, szinte egyedi autókat készít, melyeket előszeretettel vásárolnak arab üzletemberek és hollywoodi hírességek. 
A szerencsés tulajdonosok között Jennifer Lopez és Busta Rhymes rapper is szerepel. Csúcsmodelljeként talán a C12 Zagato-t kell megemlíteni, amely közel 500 ezer euróba kerül és mindösszesen 25 darabot készítettek belőle.