Kezdetben szenvedély, napjainkra sikertörténet. A Wiesmann fivéreken kívül szinte senki sem hitt abban, hogy egy kis vállalat saját luxus gépjárműgyártást tud felépíteni. Azonban a mérnök és kereskedelmi képesítésű páros a német luxusautók roadstereihez keménytetőket készítő üzemükből rövid idő alatt - gyermekkori álmuk megvalósításához - egy saját roadster manufaktúrához elegendő összeget verbuváltak össze.

A testvérpárt vállalkozásuk alapítására illetve a kor autóstechnológiájának nosztalgikus roadsterformába foglalására az 1985-ös Esseni Motor Show új és régi sportautóinak hiányos kínálata ösztönözte, ezért elkészítették 1993-ra az első klasszikus vonalvezetésű BMW motoros Wiesmann Roadster különlegességüket.

Azóta a folyamatosan továbbfejlesztett sportautóikat - teljes mértékben alkalmazkodva a legkülönfélébb vásárlói igényekhez - az általuk alapított westfáliai Dülmenben lévő szerelőműhelyben gondos kézimunkával tudják megalkotni. 

A vezetés tiszta élményét hangsúlyozó manufaktúra - mostanra már közel 1000 példány után - elért egy olyan minőségi szintet a gyártás során, ami nemzetközileg is teljesen egyedülállónak minősül.

Németországban a Wiesmann a 100 ezer eurós kabriók osztályában kategóriájának győztese lett az olvasói szavazatok alapján.