Az 1998-ban létrehozott Big Bear Choppers (BBC) márkának céljai nem kevésbé ambiciózusabbak, mint újragondolni és újra kitalálni, hogy mit jelent az amerikai motor kifejezés. A luxusmárka tulajdonosai, Kevin és Mona nem titkolják, hogy az elkövetkező generációkra is nagy hatást igyekeznek gyakorolni egyedi járműveikkel.

Az alapító házaspár különös hangsúlyt fektet a dizájn, a mérnöki munka, a vásárolt és saját készítésű alkatrészek minőségére és a gyártás részleteire, s így alakították ki a 15 alap típus: Athena, Sled, Paradox ProStreet, Screamin Demon, Miss Behavin, Merc, Reaper, Venom, Devil’s Advocate, GTX Bagger

S mivel a motorosok általában igyekeznek különbözőek lenni a többiektől, minden egyes motor a vevő igényeit figyelembe vevő módosításokkal készül el. Az alapító házaspár lelkesedése a mai napig lankadatlan, gondolataik szüntelenül a motorbiciklik körül forognak. A saját vállalatukba vetett hitet tükrözi a szlogenjük is: „Big Bear Choppers: The Best Bike to Buy”, azaz a legjobb motor, amit az ember vehet.

Noha közvetlenül a Big Bear Choppers nem értékesít a fogyasztóknak, hivatalos viszonteladóik már 14 országban megtalálhatóak a világban. A BBC mindössze egy bemutatótermet működtet kaliforniai Big Bear Lake-beli központjukban.