Igazi manufaktúraként nem mennyiségben, hanem minőségben és egyedi filozófiával tűnik ki az Ecosse Moto az ismert nagy motormárkák közül. Az alapítót, tervezőt, Donald Atchisont egykor vonzalma az Aston Martinok és a harci vadászrepülőgépek iránt késztette arra, hogy a motoriparban valami igazán különlegeset hozzon létre. Ügyfelei kivétel nélkül szenvedélyesen rajonganak a teljesítményért és kiemelten értékelik az alkotó részletekre való odafigyelését és a produktum egyediségét.

Az Ecosse Moto guruló műalkotásait az innováció, a technológia és gondos kézimunka egyfajta újszerű kombinációjaként lehetne legjobban értelmezni. Jellegzetes puritán stílusú modelljeit rendre nyomatékos amerikai V-motorokkal szereli. Mindettől függetlenül a motorok vad sportgépekként állnak helyt a kanyargós szerpentineken és a végtelen országutakon ugyanúgy, mint a legexkluzívabb motoros találkozókon.

Donald Atchison munkáját olyan szakértői értékelések ismerték már el, mint a Forbes magazin, ahol 2006-ban a Heretic az év motorja lett vagy például a neves Robb Report, mely több alkalommal is kiemelte az Ecosse Moto modelleket a Best of the Best listájában. Nem véletlen tehát, hogy a szakértők a szuper exkluzív Ecosse motorokat a világ legértékesebb motorkerékpárjai közt tartják számon. 

A limitált példányszámban készített Titanium Series RR érétke például a 275 ezer dollárt is meghaladja.