A Falcon Motorcycles alapítója, Ian Barry már régóta foglalkozik motorokkal. Sajátos stílusával, innovatív szemléletével és remek mérnöki kivitelezéseivel a cég, a luxusmárka létrehozása előtt is sok rajongót szerzett magának.

A Falcon Motorcycles egyedi motorkerékpárokat készít, méghozzá háború utáni, gazdátlan motorok átalakításával, felújításával. A csapat alig néhány fős. Az egyedi darabok Ian Barry szakértelmén kívül Scott T-Bone Jones, Dan Kanzler, Troy Morris és Steve Blalock munkáját is dicsérik. 

Egy-egy motorral több, mint 900 munkaórán keresztül foglalkoznak. Modern elektronikai eszközök segítségével jelentősen feltekerik a chopperek teljesítményét, a kicserélhető alkatrészek helyére pedig újakat szerelnek fel. Mindezeket a változtatásokat természetesen úgy végzik, hogy a motor élettartama még véletlenül se csökkenjen. 

A vállalat exkluzív motorjaival új életet lehelt a rendelésre készült motorok kategóriájába, amit számos olyan szaklap is elismert különböző díjakkal, mint a Garage, az Esquire valamint a Legend of the Motorcycle is. Ez utóbbi például a „Legjobb egyedi készítésű motorbicikli” kitűntetéssel bélyegezte meg az első hivatalosan is bemutatott motorjukat, a Falcon The Bullet-et. Ez a motoros kétkerekű eredetileg egy 1950-es Triumh Thunderbird volt, s a színész Jason Lee kérésére újították fel. Rajta kívül vásárolt már Falcont többek között Giovanni Ribisi és Josh Homme is.