William Boeing 1916-ban jegyeztette be vállalatát, a Pacific Aero Products-ot, amit aztán egy év múlva átkeresztelt Boeing Airplane Company-ra. Az 1910-es években még senki nem gondolta, hogy a repülés elterjed majd szerte a világon és forradalmasítja majd a közlekedést, ezért utasszállításról abban az időben még nemigen eshetett szó. A Boeing első ügyfele ezért az amerikai hadsereg volt, amit csak évekkel később követtek a repülőtársaságok.

Mára a Boeingnek számos magánrepülőgép modellje van: ez az amerikai cég nevezhető a milliomosok és milliárdosok kedvenc private jet gyártójának. A Boeing 767 alapára 115 millió dollár körül van, nem csoda, hogy 767-esből eddig mindössze négy ember vásárolt. A 747-8 -as modell ára 270 millió dollárnál kezdődik, s olyan tehetős emberek büszkélkedhetnek vele, mint pl. Brunei szultánja, vagy Roman Abramovics. 

Az előbbieknél jóval kisebb, General Electric-kel közösen gyártott Boeing Business Jet-ekben luxuskörülmények között utazhat 25-50 utas: hálószobával, fürdőszobával, étkezővel, tárgyalóval és egyéb kényelmes lakóhelyiségekkel van felszerelve minden modell. 1998 óta gyártják ezeket a gépeket, amelyek a 737-esek továbbfejlesztett változatai. A kiválóságot bizonyítja az is, hogy 62 millió dollárnál kezdődő BBJ3 lett a 2006-os év legjobb magánrepülőgépe a Robb Report szerint.

Büszke Boeing-tulajdonosok a fent említetteken kívül Paul Allen, Rupert Murdoch, John Travolta, Larry Page, a japán császár és sok más államfő.