A Cirrus Design központja a Minnesota állambeli Duluthban található. 1984-ben Alan és Dale Klapmeier testvérek megalapították cégüket azzal a céllal, hogy újjáélesszék a repülőgépek piacát azáltal, hogy csúcsminőségű, praktikusan tervezett kisgépeket hoznak létre.

Tapasztalt pilótákként maguk a Klapmeier testvérek új technológiák után kezdtek kutatni, melyek a teljesítményt és a biztonságot fokozzák. Többek között a SKYWATCH légtérfigyelő rendszer, mely műhold segítségével segíti a biztonságos repülést. Említésre méltó a mára valamennyi Cirrus repülőgépbe beépített, kategóriájában egyedülálló CAPS megoldás, ami egy ballisztikus mentőernyős rendszer. Legvégső esetben a gép ennek segítségével kerül le a földre épségben. 

A biztonságos utazás mellett a Cirrus leginkább a kategóriájában kiemelkedő luxuskényelméről, fényűző és tágas belső teréről lett ismert. Finom bőrfotelek, tágas, panorámás ablakok gondoskodnak az utazás felejthetetlenségéről. 

A márka legújabb elképzelése az új piacot teremtő Cirrus Jet modell. A nagy teljesítményű egy hajtóműves repülőgépek és az üzleti sugármeghajtású gépek között a fogyasztói igényeket célozza meg. A Cirrus Jet tervezésénél fő szempont az volt, hogy a sugárhajtású gépek minden előnyét valamint a luxusigényt kielégítő megoldásait ötvözzék a kisgépek praktikusságával és költséghatékonyságával.