Ha a szenvedély eléggé kitartó, akkor az előbb utóbb történelmet ír. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Alessandro Ferretti és Norberto Ferretti közös álma az egyik legtekintélyesebb hajógyár megvalósításáról. Kezdetben, 1968-tól Chris Craft, San Lorenzo és Italcraft jachtforgalmazással foglakoztak és csak 1971-ben készítették el első saját, fából készült motoros vitorlásukat, mely nagy sikert aratott akkor a Genoa Boat Show látogatói közt. A kezdeti eredményekre támaszkodva 1982-ben bemutatták első flybridge kivitelű motoros jachtjukat.

A 90-es éveket a forradalmi technikai és kényelmi újítások határozták meg leginkább. Mint élvonalbeli hajógyár természetesen képviseltette magát különböző hajóversenyeken is. 1989-től vettek részt offshore powerboat versenyeken, ahol 1994-ben világbajnokságot, 1995-ben Európa-bajnokságot, 1997-ben pedig mindkettőt megnyerték. 

A tehetős ügyfélkör hamar felfedezte a Ferretti modellek különlegességeit a jellegzetes olaszos luxus kivitelezésben és az úttörő technológia megoldásokban. 

2002-ben megalakult a Ferretti Yachts divízió, mely ezek után a 47 és 88 láb hosszú jachtokért felel. Jelenlegi modelljeik a legkisebb, 15 méteres Ferretti 500-astól egészen a 26 méteres Altura 840-ig kínálja a nyári luxusvillák kényelmével felérő úszó alkotásokat. A Ferretti Group tagjai között szerepel többek között a Riva, a Bertram és az Itama is.