A Robbe & Berking a világ talán legismertebb ezüstkovács manufaktúrája, melynek története egészen 1874-ig vezethető vissza. Az alapítók családjai már öt generáció óta állnak a cég élén. Ezüstművességbeli szakértelmük ezalatt a közel másfél évszázad alatt folyamatosan csiszolódott, tökéletesedett.

Az ezüstművesség ezen kézzel készült mesterdarabjait a tapasztalat révén felhalmozott, felülmúlhatatlan szaktudás teszi kivételessé és egyes rétegeknek megfizethetetlenné.

A műhelyből kikerülő alkotások a világ államfőinek és milliomosainak otthonaiban, illetve a legelőkelőbb hotelekben található asztalokat díszítik, valamint a műgyűjtők által is igen keresettek. A Robbe & Berking étkészletekből vásárolt már Said ben Mahtum, Paul Allen, a jordán király, a brunei szultán, illetve a Kreml hivatalos vendégházaiban is ezt találjuk.

Az elmúlt években a klasszikusok mellett számos modern stílusjegyeket magán viselő kollekcióval álltak elő, ami jelzi, hogy a Robbe & Berking tartja a lépést a korral és még sokáig élvezhetjük mesés tárgyaikat. Az Alt-Spaten kollekció például ötvözi e tulajdonságokat az időtlenség jegyében. Ezeknek az evőeszközöknek történelmi különlegessége a majdnem vízszintes vállak és a meghosszabbított pikk motívum.