"A királyok ékszerésze, az ékszerészek királya"- mondta a Cartierről VII. Edvárd, Wales hercege a 20.század elején, akinek koronázási ékszereit az 1847-ben alapított francia műhely készítette. A Cartier testvérek a 19. század elejére számos királyi udvart láttak el munkáikkal, többek között a spanyol, portugál, orosz, belga és egyiptomi uralkodók viselték mestermunkáikat.

Az ihletet a három Cartier testvér az utazásaik során megismert, egzotikus civilizációkból merítette. Kevesen tudják, hogy a karóra feltalálása és a platina, mint ékszer alapanyag alkalmazása is a Cartier névhez fűződik. 

A századelőn ismerte meg a világ az ún.“rejtélyes órát”, melyen a mutatók lebegnek, és megfejthetetlen az a mechanizmus, mely alapján működnek. Az ilyen fajta óráknak rengeteg változata készült: a kínai stílusútól kezdve az elegáns asztali órákon át a zsebórákig számos típus létezik belőle. 

A márkanév egyet jelent a presztízzsel és a hosszú múltból, szakértelemből, kreativitásból eredő kiválósággal.

A Cartier híres ügyfelei között tartják számon a következő embereket: Orosz cárok, királyok, maharadzsák, Liv Tyler, Jessica Alba, Frank Sinatra, Princess Diana, Angelina Jolie, Jackie Kennedy Onassis, Elton John, Pierce Brosnan, Naomi Campbell, Uma Thurman, Ronnie Corbett.