Louis Ulysee Chopard 1860-ban alapította meg órás műhelyét a svájci Jura hegységben. A vállalat 1920-ban költözött át Genfbe, amit 43 évvel később Karl Scheufele német üzletember megvásárolt. Csak ezek után kezdtek el a vállalatnál foglalkozni a női és az ékszer-jellegű órákkal, amik mára az üzlet egyik fő pillérét jelentik. A Chophard egyik legjellegzetesebb kollekciója a „Happy Diamonds”, amelynek első darabjaival 1976-ban készültek el.

1986-ban megnyílt az első Chopard butik Európában (előtte Hong Kongban létezett egy), amit később egy bécsi üzlet követett. Nemrégiben, 2007-ben ünnepelték a 100. butik megnyitását 2010-ben pedig a márka alapításának 150. évfordulóját.

Számos nemzetközi siker után, 1996-ban a Chopard visszatért gyökereihez: létesítettek egy műhelyt a svájci Jura hegységben (Fleurier-ben) a L.U.C. kollekció gyártására. Ezek az órák az alapító emléke előtt tisztelegnek, hiszen elnevezésük Louis Ulysee Chopard nevének kezdőbetűiből áll össze. Azóta számos L.U.C. modell készült, s közülük nem egy szerzett nemzetközi díjakat, elismeréseket.

További ismert Chopard-kollekciók még a Chopardissimo, Happy Spirit, Happy Sport, La Strada, Ice Cube és a Mille Miglia.

A márka presztízséről árulkodik, hogy 1998-ban a Chopard lett a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos partnere.