Igaz, londoni érdekeltséggel, de közel egy évszázad kényszerpihenő után feltámadt hamvaiból az orosz cári idők legnevesebb ékszerháza, a Fabergé. Az 1917-es nagy októberi szocialista forradalomban széthordott, majd államosításba kényszerített ékszerház újjáélesztésére 2007-ben - tőkeerős befektetői háttérrel közreműködve - a kézműves család leszármazottjai tettek kísérletet.

A klasszikus, drágakövekkel kirakott, ötletes ékszeralkotások legendája elválaszthatatlanul kapcsolódik II. Nyikolaj cár és felesége, Alekszandra Fjodorovna cárné tragikus szerelmi történetéhez. Bár az első Fabergé tojás nem hozzájuk köthető, de a 20. század utolsó darabja igen. A francia származású Peter Carl Fabergé 1855-től lett az orosz cári udvar ötvöse és ékszerésze. A kinevezés után évtizedeken át ő készítette az ékszerművészet egyik legbámulatosabb alkotásait, köztük a legendás cári húsvéti tojásokat. A megmaradt darabok napjainkban felbecsülhetetlen értékkel bírnak.

A Fabergé lendülete igen ígéretes luxusmárka újjászületését sejteti. Tatjana és Sarah Fabergé igazgatótanács-tagokkal, valamint Katharina Flohr kreatív igazgatóval az élen több országban is elérhetőek az ultraluxus ékszeralkotások. Az ékszerház kategóriáját tekintve szokatlannak tűnő online vásárlás lehetősége mellett Londonban, New Yorkban, Genfben és Hongkongban is megvásárolhatók a Fabergé alkotások. 

Kollekciója közt - a jellegzetes tojások mellett - drágaköves high-end ékszercsodák, luxusórák és a Roya Parfums jóvoltából már egy különleges Fabergé illat is megtalálható.