Harry Winston New York-i gyémántkereskedő számos kivételes csiszolatlan gyémántot szerzett meg aukciókon a ’30-as, ’40-es és ’50-es években (köztük a 726 karátos Jonkert, ami a valaha talált hetedik legnagyobb gyémánt, vagy a 970 karátos Star of Sierra Leone-t). Sok más társával ellentétben, Winston ezen drágakövek szépségét meg akarta osztani másokkal, ezért miután megmunkálta őket, 1949-ben kiállítást rendezett a világ legértékesebb gyémántjaiból. Gyűjteményéből az ugyanebben az évben aukción megvásárolt, 17. századi Remény Gyémántra volt legbüszkébb, melyet 1958-ban nemeslelkűen felajánlott egy múzeumnak.

Harry Winston szakmája igazi mestere volt, melyet jelez, hogy számos koronázási-, illetve filmekben vagy az Oscar-gálán a sztárok (Jennifer Lopez & Ben Affleck, Whoopi Goldberg, Jodie Foster, Sharon Stone, Madonna, Katherine Hepburn, Gwyneth Paltrow) által viselt ékszer dicséri az ő keze munkáját.

Harry Winston szenvedélye az volt, hogy a nőket gyémántokkal “díszítette” fel. Ahogy egyszer fogalmazott:“Ha tehetném, egyenesen a nők bőréhez rögzíteném a gyémántokat”. Noha ez bizarul hangzik, jól mutatja, hogy a Winston ékszerek célja, hogy a gyémántokat, amennyire lehetséges,természetes állapotukban őrizzék meg. A gyakran használt, bonyolult platina-foglalatnak köszönhetően valóban olyan érzésünk van, mintha a 3D-s csillogó ékszerek szó szerint körülszőnék viselőjük nyakát, s a figyelem teljes mértékben a drágakőre irányul.