1874-ben Georges Piaget La Côte-aux-Fées-ben alapította meg azt a kifejezetten zsebóra és nagy pontosságú óraszerkezetek készítésével foglalkozó manufaktúrát, melyet mi Piaget luxusmárkaként ismerünk. A siker és a jelentősebb előrelépés egészen a ’40-es évekig váratott magára, amikor is ténylegesen bejegyezték a Piaget márkát, és az alapító unokája új irányvonalként az ultralapos és gazdagon díszített modelleket megalkotta.

Az 1957-ben készített Calibre 9P az első ultra vékony kézi felhúzós szerkezet volt, mely mindössze 2 mm vastag. 1960-ban a Calibre12P már elnyerte a világ legvékonyabb automata szerkezete megtisztelő címet. Vastagsága nem haladta meg a 2,3 millimétert és hivatalosan is bejegyezték a Guinness rekordok könyvébe. Az óra extra vékony megjelenése óriási feltűnést és vele együtt hírnevet keltett. Olyan hírességek kedvencei lettek, mint Jackie Kennedy, Gina Lollobrigida vagy éppen Andy Warhol.

A legvékonyabb automata szerkezet megalkotása után szinte „elvárás” volt a legvékonyabb tourbillon létrehozása is, melyet természetesen nekik sikerült megvalósítani. A három titán hidas Caliber 600P tourbillon mindössze 3,5 mm vastag lett, súlya körülbelül 0,2 gramm.

A társaság 1988-óta a Richemont csoporthoz tartozik, melynek támogatásával számos új kollekció láthatott napvilágot, köztük a Possession, a Tanagra, a Limelight, a Miss Protocole és az Emperador. 2008-ban a Luxury Institute egy tanulmányában a 6. legrangosabb ékszermárkának jelentett ki a Piaget-et. Órái számtalan díjat és elismerést nyertek el a legszebb, a legvékonyabb kategóriákban és többszörösen az év órájának választották.