A Tiffany & Co. több mint 175 éves története maga a megvalósított amerikai álom, melynek csillogó gyémántszálai egészen 1837-ig nyúlnak vissza az időben. Ekkor történt ugyanis, hogy Charles Lewis Tiffany kedvesével megnyitotta luxuscikk kereskedését a New York-i Broadway-n. Ettől kezdve a kifinomult alkotói képesség generációról generációra öröklődött a Tiffany ékszercsodák alkotói közt, mellyel elnyerték az amerikai társadalom legbefolyásosabb tagjainak, köztük 1861-ben Lincoln amerikai elnöknek vagy éppen Lajos-Fülöp francia királynak a tetszését.

1960-as évektől Walter Hoving - a Tiffany akkori elnöke - közreműködésével lépte át New York határait az ismert Tiffany. Üzleteket nyitottak világszerte: Kanadában, Ázsiában, Közel-Keleten és számos előkelő európai és amerikai nagyvárosban is. Talán a terjeszkedés következménye, hogy olyan nemzetközileg elismert ékszertervezők is alkottak a Tiffany-nak, mint maga Pablo Picasso festőművész lánya, Paloma vagy éppen Chantal francia hercegnő. 

A patinás ékszerészdinasztia büszkélkedhet a világ egyik legfinomabban csiszolt, szinte egyedülálló, 90 metszéssel készített sárgagyémántjával is, amely jelképezi, hogy Tiffany, mint a romantika luxusmárkája széles világon egyet jelent az elbűvölő tökéletességgel. Exkluzivitásának megfelelően képviseli kozmopolita módon a nemességet és az eleganciát.

„A gyémánt király” ékszereinek és kiegészítőinek büszke tulajdonosai többek között: Elsa Peretti, Natalie Portman, Kate Hudson, Anne Hathaway, Jennifer Hudson, Maria Sharapova