A Wellendorff ékszermanufaktúra a luxusmárkák azon szűk körébe tartozik, melyek évszázadokon átívelő hagyományokkal rendelkeznek. A high-end kategóriás ékszer luxusmárka alapjait 1893-ban Pforzheimben Ernst Alexander Wellendorff fektette le. Kezdetben kifejezetten a német nemesség számára készítette alkotásait, melyek a kiemelkedő ötvös munkának és a művészi affinitásnak köszönhetően hamar új ügyfeleket hozott Oroszországból és Angliából.

Sajnos a második világháború porig rombolta az addig elért Wellendorff sikereket, de Dr. Alex Wellendorff az arany és kiváló minőségű drágakövek felhasználásán alapuló ékszermanufaktúrát újjáélesztette, üzleti tanulmányokat végzett fia pedig 1960-ban az ikonikus, briliánssal díszített W emblémával megalapította a ma ismert - már negyedik generációs - Wellendorff ékszermárkát.

Az alkotások időtlen szépséget sugárzó klasszikus vonalaiban ötvöződik a német kultúra és az évszázados nemzetközi aranyműves hagyomány. Az alkotások értékét a felhasznált alapanyagokon túl leginkább a hónapokon át tartó értékes mestermunka és a speciális eljárások - mint amilyen a féltve őrzött, rendkívüli tartást biztosító hidegzománcos eljárás is - határozzák meg.

A Wellendorff saját stílust teremtett alkotásaival, melyek, mint a selyem példátlan finomsággal ölelnek, viseletük lágy és kellemes. A luxusmárka 2010-től Európa és Ázsia után már Amerikában is elérhető.