William Thomson fűzőkészítő mester volt a 19. századi Angliában, aki egy idő után saját virágillatú parfüm-kollekciójával lepte meg magas rangú ügyfeleit. Erzsébet királyné azzal ismerte el Thomson tevékenységét, hogy a történelem során először engedélyezte a brit királyi korona képének felhasználását egy márka számára. A parfümös üvegek kupakjai ezért ábrázolnak koronát, s a vállalat felvette a The Crown Perfumery nevet. Az ügyfélkörbe tartozott például VII. Edvárd, Greta Garbo, Sissy és Charlie Chaplin is.

Clive Christian 1978-ban kezdte pályafutását lakberendezőként, s stílusának fő ismertetőjegyévé a konyha közepén elhelyezett óriási kristály-csillár vált. 1982-ben Clive viktoriánus házának padlózatában rábukkant egy eredeti Crown parfümös üvegre, mely lenyűgözte az akkor már sikeres tervezőt.

1999-ben Clive Christian megvásárolta a Crown Perfumery dizájnjának jogait, s megkezdte a parfüm renoméjának helyreállítását. A Clive parfümök közül kiemelkedik az akkor alkotott „No.1.", melyet hivatalosan a világ legdrágább parfümjeként tartanak számon. A körülbelül 1200 fontba (~ 350.000 forintba) kerülő parfüm női és férfi változata is mintegy 200 féle hozzávalót tartalmaz, melyek közül több is tradicionálisan esküvői ceremóniákon használt illatanyag a világ különböző országaiban. 

2008 októberében megjelent a Clive Christian 1872 ARTWORK, mely korlátozott számban, mindössze ezer példányban került piacra, közel 200 fontos áron.