1760-ban James Henry Creed megalapította a Creed-házat Londonban. Parfümjeik hamarosan népszerűvé váltak nem csak az angol királyi udvarban, hanem szerte Európában: III. Napóleontól Ferenc Józsefen és Sissy-n át a spanyol Krisztina királynéig számos neves személyiség használta a kiváló minőségű, kifinomult és eredeti parfümöket. 1854-ben a család áttette székhelyét Párizsba, s a márka rövid idő alatt jelentős hírnévre tett szert.

Az évek során a Creed család egymást követő hat generációja több, mint 200 parfümöt készített már, melyek gyűjtőneve a Millesime. A Millesime parfümökben a legmagasabb a természetes alapanyagok aránya a Franciaországban fellelhető parfümök közül.

A vállalat jelenlegi vezetője, Olivier Creed járja a világot, s személyesen választja ki a legkiválóbb alapanyagokat. A Creednél hagyományos technikákkal elkészítenek egy keveréket, majd kézzel végzik az összetevők lemérését, összekeverését, áztatását és leszűrését. Napjainkban a legkeresettebb Creed alkotások a Green Irish Tweed, a Silver Mountain Water, a Royal Water, a Virgin Island Water, az Erolfa, az Aventus és a Millésime Impérial.

A két és fél évszázados hagyományokkal rendelkező luxusmárka kínálatában a parfümök mellett szappan, testápoló, after-shave, fürdőolaj, dezodor, sőt még illatosított gyertya és légfrissítő is megtalálható.