Thierry Mugler az ösztönös tervező. A divat, a parfümök, és a reklám világában is bizonyította már tehetségét.

Pályafutását - a közhiedelemmel ellentétben - nem az illatok, parfümök világában kezdte, hanem a divat szakmában 1974 körül. Mindösszesen 20 esztendős volt, mikor Párizsba költözött azzal a céllal, hogy megtalálja szerencséjét a divat, a szerelem és a fények városában. Nem kellett sokat várni, hogy a kiváló tehetségére felfigyeljenek.
Szabadúszóként bekerült Párizs és Milano vezető divatházaiba, de hamar továbbállt és létrehozta sajátos márkáját, divatházát, amivel rengeteg elismerést szerzett az egész világról. Ruhakölteményeit olyan hírességek is viselték, mint Madonna, Danielle Mitterand, George Michael vagy Beyoncé. Cége egy ideig csak parfümökkel foglalkozott, de ismét sikerült visszatérnie a divatiparba. 

1993-ban debütált - talán a mai napig legsikeresebb kreációja a karamell, csokoládé, sárgabarack, méz és vanília kivonatú - Angel parfüm, ami többek között a díva Diana Ross kedvence is volt. Azóta a tervező számos népszerű illatszimfóniát alkotott, ilyen például az Innocent, az Amen vagy az Alien. Izgatottan várjuk a következőt…

Thierry Mugler érdeklődésének sokszínűségét mutatja, hogy 2 könyvet jelentetett meg a divattervezésről és fotózásról.