A La Prairie egy elismert, a svájci Montreux-ben található magánklinikából, a Clinic La Prairie-ből vált ki. Ez a kórház 1931-ben jött létre, s az elmúlt fél évszázadban az öregedés-gátló és sejtmegújító kutatások és terápiák egyik pionírja volt. A La Prairie kozmetikumai ugyanazt a tudást használják fel, amiket a klinika alkalmaz kezelései során, így termékeit az öregedés elleni leghatásosabb „fegyverek” között tartják számon. A kutatók egyik büszkesége a sejtszérumok széles választéka, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a bőrének megfelelő kezelést. Ezek közül is kiemelendő a Cellular Radiance Concentrate Pure Gold, ami a bőrben felszívódó aranyszemcsékkel varázsolja simává és ragyogóvá a bőrt.

A „Caviar” kollekció Swarovski kristályos tégelyei, melyek kb. 2000 eurós árukkal a világ legdrágább kozmetikumai között vannak. A csillagászati árat nem csak az exkluzív csomagolás, hanem az alapanyagok ritkasága is magyarázza: a kaviárban ugyanis rengeteg vitamin található, serkenti a kollagén termelést, fokozza a bőr rugalmasságát. 

Más La Prairie termékek platinával vagy „intelligens”, a környezeti feltételekhez alkalmazkodó kristályokkal fiatalítják vagy regenerálják a bőrt. A termékskála 2008-ban újabb darabokkal gazdagodott: az esőcsepp alakú üvegben forgalmazott Midnight Rain és Silver Rain piacra dobásával a La Prairie a parfümök kategóriájában is megjelent, 2009-től pedig sokat tesznek „fürdőzés művészetének” elterjesztéséért.

A világon számos városban találkozhatunk a La Prairie „Art of Beauty” szépségszalonjaival, melyek mindegyikében 17 féle kezelés közül választhatunk. Ezek a szalonok, általában a legkiválóbb hotelekben találhatók, például a New York-i és a berlini Ritz Hotelben, valamint a Burj al Arab-ban.