A funkcionalitás és a klasszikus értelemben vett elegancia jegyében a Graf von Faber-Castell a felsőkategóriás íróeszközök egyik legrégebbi képviselője. Alkotásaik időtlen vonalai 1761 óta stílust teremtenek.

Nagyjából két és fél évszázada még Kaspar Faber kezdte el a már ikonikussá vált ceruzák készítését a Nürnberg városhoz közeli Steinben. Üzletileg a vállalkozást azonban csak az írószer-dinasztia negyedik generációja, Baron Lothar von Faber emelte a legelső kiváló minőségű íróeszközmárkák közé. 1849-től folyamatosan nyitották nemzetközi képviseleteiket többek között New Yorkban, Londonban és Párizsban is. 

Egykoron apró manufaktúraként működtek, de mára a Faber-Castell, mint az egyik legnagyobb írószergyártó a világon, éves szinten több mint másfél milliárd minőségi ceruzát értékesít. Ők határozták meg a grafitceruzák mai napig fennmaradt és jól bevált normáit is. Filozófiájuk és hozzáértésük a maga nemében egyedülálló és példaértékű.

A cég jelenlegi vezetése küldetésének vallja, hogy az évszázadokon keresztül készített Graf von Faber-Castell alkotások időtlen művészi stílusát ismét felfedezzék és a modern technológia segítségével újraértelmezzék. 

Egy-egy ceruza a „Perfect Pencil” kollekcióból több tízezer forintba is kerülhet, míg a limitált kiadású töltőtoll különlegességek árcéduláin akár több százezer forintnyi összeg is szerepelhet.