"A régi korokban úgy tartották, hogy ha valaki megérint egy tárgyat, akkor lelke és a tárgy között valamiféle kapocs létesül...ma ezek a szavak abszurdnak tűnnek...míg meg nem ismerkedünk a Montblanc világával."

A Montblanc a modern élet gyorsaságának ellenpólusaként olyan örök értékeket képvisel, mint a hagyomány, a művészet, kultúra, érzelmek és szépség, valamint elismerik, hogy az igazi mesterművek megalkotásához bizony időre van szükség.
A céget egy papír-írószer árus, egy bankár és egy mérnök alapította 1906-ban, Hamburgban.

Százéves története során számos kultikus íróeszköz került ki a mesterek kezei közül, a legismertebb talán az 1924-ben megalkotott Meierstück töltőtoll, ami az írás kultúrájának időtlen szimbólumává vált. 
Az íróeszköz különlegességek mellett a Montblanc ma már táskák és ékszerek készítésében is kamatoztatja felhalmozott tudását.

A világ legdrágább tolla a Montblanc és a Van Cleef & Arpels ékszermanufaktúra együttműködéséből került ki: a Limited Edition Mystery Masterpiece ára mintegy 750 ezer dollár, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy mindegyik tollat 840 gyémánt díszíti.

S hogy kik a márka hű vásárlói? Johnny Depp, Nicols Cage, III. Rainer herceg…