A S.T. Dupont nevet hallva szinte mindenkiben a kiváló minőségű tollak és öngyújtók képe jelenik meg, annak ellenére, hogy a nagy múltú vállalkozás sok más csodás ékszert, dísztárgyat, divat-kiegészítőt készít a kifinomult ízlésű férfiak részére.

A márka Simon Tissot-Dupont-ról kapta a nevét, aki 1872-ben alapította meg cégét. Halála után fiai Lucien és Andre vették át a vállalat irányítását. Az ekkorra felhalmozott szaktudásnak és tapasztalatnak köszönhetően a S.T. Dupont ügyfelei királyok, császárok, maharadzsák, nagykövetek és tehetős bankárok lettek.

A kezdetekben leginkább csak kitűnő minőségű utazótáskákat gyártó cég üzleti sikereire a II. világháború rányomta a bélyegét. A nehezen beszerezhető nyersanyagok miatt a két tulajdonos a jóval kevesebb alapanyagot igénylő öngyújtókat kezdte el gyártani 1941-től, ami szélesebb körben azonnali sikert aratott.

Mára egy S.T. Dupont öngyújtót a tiszta vonalvezetése és biztos mechanikája jellemez. A gyártási folyamat minden szintjén a tökéletességre való törekvés és a részletekre való odafigyelés garantálja a termék egyedülálló színvonalát. Legyen az egy öngyújtó, egy szemet gyönyörködtető töltőtoll vagy a bőrkollekció egy nemes darabja.