A történelem során sokan nagy lelkesedéssel foglalták írásba gondolataikat a legkülönbözőbb módokon. A sumérok égetett agyagtábláitól egészen a madártollig számos eszközt használtak e nemes célra.

Azonban ezeknek az egyszerű, időigényes és sokszor bosszantóan körülményes megoldásoknak az ideje leágazóban volt, hiszen 1883-ban egy biztosítási ügynök megelégelte a tollak és tinta számos kellemetlenséget okozó használatát és korszakalkotó elképzelésével szó szerint beírta nevét töltőtollaival az írás világtörténelmébe és létrehozta Franciaországban Waterman néven tollkészítő manufaktúráját. 

A cég működése során végig a tollgyártás élvonalában helyezkedett el termékeivel. Széles produktumválasztékával mindenki számára lehetővé tette, hogy karakterében megtalálja a legmegfelelőbbet.

Levis Edson Waterman kreatív megoldásaival a töltőtollal való írást kényelmesebbé és gyorsabbá tette. Az egyedi elkészítésű tollak színeiben és tervezésben is az eleganciát hivatottak szolgálni a mai napig. 

A legújabb divatirányzatokat követő megmunkálások és a kifinomult anyagfelhasználásnak köszönhetően a patinás íróeszközök számos világraszóló döntésnél, ünnepélyes ceremóniánál közvetítették szerencsés tulajdonosuk visszavonhatatlan kézjegyét.