Érdemes úgy tekinteni a Momentum Adventure szolgáltatásaira, mint egy Savile Row-i szabóság egyedi, méretre készített öltönyére; persze csak a luxusutazások terén. Az általuk kínált extrém expedíciókat a legtöbb „világutazó” csak álmaiban engedheti meg magának. A Momentum Adventure esetében a luxusutazás nem merül ki egy prémium szálloda wellness és spa szolgáltatásaiban. Itt a távoli, vadregényes helyszíneken és az extrém kaland kínálta élményeken van a hangsúly.

Matthew Robertson alapította a London központú vállalkozást. Fiatalos lendületű csapattársaival személyre szabott, gondosan felépített privátexpedíciókat szerveznek megrendelőiknek. Ezek a hivatásos kalandorok igazi túlélők, akik több tízéves extrémtúrás tapasztalatokkal és határtalan természetszeretettel rendelkeznek. 

Az általuk szervezett túrákra nem a legújabb Louis Vuitton bőröndökkel és Manonlo Blahnik cipőkkel érdemes érkezni, sokkal inkább tanácsos speciális felszerelésekkel és nem árt egy kiváló fényképezőgép sem. Ez utóbbira azért is lehet szükség, mert olyan varázslatos helyekre vezetnek a Momentum Adventure túrái, ahová ritkán jut el ember; legyen szó akár egy jégkunyhós sarki fény expedícióról az örök hó és fagy birodalmában, egy vadászattal, horgászattal és hegymászással egybekötött „túlélőtáborról” valahol Mongóliában, egy helikopteres síelésről, egy jordán sivatagi barangolásról vagy éppen egy Yukon-i kenutúráról…

Nincs a bolygón olyan hely, ahová ez a professzionális csapat el ne tudná juttatni ügyfeleit. Az álom desztináció kiválasztása után, a felfedezés élményén keresztül garantáltan új értelmet nyer a Momentum Adventure klienseinek luxusról alkotott addigi fogalma.