Minden a francia macaronokkal kezdődött, legalábbis a Bobbette & Belle történetében. Az alapítók, Allyson Bobbitt és Sarah Bell, akik kezdetben együtt tanítottak a torontói cukrászművészeti iskolában, már közös vállalkozásuk előtt megalapozták a későbbi Bobbette & Belle hírnevét. Allyson saját cukrászatával az év esküvői tortadizájn díját is elnyerte Kanadában, s ennek köszönhetően több neves magazinban szerepelhetett, míg Sarah ez idő alatt a rangos Canoe konyháján ért el országos cukrászsikereket. A kreativitásukkal, a sütemények iránti szenvedélyükkel és közös céljuk felismerésével megalapították a macaronokra specializálódott cukrászdájukat.

Vásárlóik pillanatnyi örömszerzésére az aprósütemények bizonyultak a legjobb választásnak, de hamar felismerték, hogy exkluzív, személyre szabott torták tervezésével még inkább kitűnhetnek a szakmában. 

Ihletet merítve az aktuális divatirányzatokból, üzleti modelljüket „pret-a-porter” és „haute couture” kategóriájú cukrász-remekek köré építették. Minden évben új tortakollekcióval készülnek, de természetesen a legjobbak receptjei/tervei a Vintage gyűjteménybe is bekerülnek, köztük az örök elegancia jegyében a Silver Sugar Pearls vagy éppen a Versailles inspirálta Le Parisien.

A leginkább esküvőkre szánt, gazdagon díszített, emeletes tortáikkal pár év alatt világhírnévre tettek szert a tehetősek közt. Egyedi kreációik, melyekért nem ritkán 6-10 ezer dollárt is elkérnek, a legelőkelőbb lakodalmak és sweet-sixteen partik nélkülözhetetlen kellékei lettek. Alkotásaikról a Wedluxe Magazine főszerkesztője, Angela Desveaux, mint Kanada legjobbjairól nyilatkozott.